روش تشخیص و شناسایی انواع مدل رم کامپیوتر و لپ تاپ (DDR1، DDR2، DDR3)
How to identify computer RAM DDR1, DDR2, DDR3
RAM مخفف Random Access Memory و به معنای حافظه دستیابی تصادفی است یک نوع حافظه کوتاه مدت کامپیوتر است. اگر کامپیوتر شما نیاز به اطلاعات داشته باشد و آن را در RAM پیدا نکند باید به هارد درایو مراجعه کند و داده ها را از هارد بازیابی کند که با اینکار زمان بیشتری صرف می شود. شما می توانید با استفاده از فضای هارد رم کامپیوتر خود را افزایش دهید اما اگر کامپیوتر شما قدیمی است می توانید با اضافه کردن RAM کامپیوتر خود را ارتقا دهید.
مسلما ظرفیت یا گنجایش تنها یکی از مشخصات رم است که در هنگام خرید باید به آن توجه داشته باشید. رم ها دارای سرعت و ورژن های مختلفی هستند. یک رم ۲ گیگ، ۸۰۰ هرتزDDR2 با رم ۲ گیگ، ۱۳۳۳ هرتز DDR3 متفاوت است. در اواخر سال ۲۰۰۸ اینتل اولیل پردازنده corei7 خود را منتشر کرد. این پردازنده ها با یک چیپست مادربرد جدید که X58 نام داشت سازگاری داشت. این چیپست هم به نوبه خود به DDR3 احتیاج داشت. در دو سال گذشته تقریبا کل صنعت در حال تبدیل شدن به DDR3 است. تمام پردازنده های جدید اینتل می توانند با مادربردهایی که از رم DDR3 پشتیبانی می کنند کار کنند. مادربرهای AMD هم اخیر به سمت رم DDR3 پیش می رود.
تفاوت بین DDR2 و DDR3
اصلاح DDR که مخفف Double Data Rate Ram است در قرن بیست و یکم رایج شد. Double Data Rate Ram می توانست دو داده را در هر سیکل ساعت انتقال دهد که این به معنای دو برابر شدن پهنای باند SDRAM های قبلی بود. در DDR2 RAM، چهار داده در هر سیکل انتقال داده می شود در حالی که در DDR3 ، هشت داده در هر سیکل انتقال داده می شود. به طور مثال فرض کنید که سرعت ساعت برابر با ۱۰۰ مگاهرتز باشد، نرخ انتقال داده در DDR1 برابر ۱۶۰۰ ، در DDR2 برابر ۳۲۰۰ و در DDR3 برابر ۶۴۰۰ مگابایت بر ثانیه خواهد بود که هر چقدر این نرخ بیشتر باشد بهتر است.
تشخیص مدل رم کامپیوتر
برای اینکه مدل رم کامپیوتر خودتان را تشخیص دهید، برنامه Speccy را نصب کنید. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید در قسمت RAM شما می توانید ظرفیت رم، تعداد کانال، نوع رم، میزان فرکانس و تایمینگ را مشاهده کنید.
چگونه بفهمیم رم کامپیوتر چقدر است؟
برای مشاهده مشخصات رم خود همچنین می توانید از نرم افزار CPU-Z استفاده کنید. برنامه را دانلود کنید و نصب کنید. بعد از نصب این برنامه به سربرگ Memory بروید. شما می توانید مشخصات رم خود ( مثل نوع رم، تامینگ ها، اندازه رم، تعداد کانال ها و …) را در اینجا مطالعه بفرمایید. اگر قصد دارید از سلامت رم خود اطمینان حاصل کنید پست نحوه تشخیص و تست سلامت یا خرابی رم کامپیوتر و لپ تاپ را مطالعه بفرمایید.
تشخیص مقدار رم کامپیوتر براساس سرعت کلاک
اگر قصد دارید با خرید رم کامپیوتر خود را ارتقا دهید یکی از ویژگی هایی که هنگام خرید رم باید به آن توجه داشته باشید clock speed یا سرعت کلاک است. هر چقدر سرعت کلاک بالاتر باشد بهتر است چون که سرعت خواندن و نوشتن هم بیشتر خواهد شد و در نتیجه دستورات سریعتر اجرا خواهند شد. شما با استفاده از برنامه هایی که در قسمت قبل به شما معرفی کردیم می توانید سرعت کلاک حافظه رم خود را مشاهده کنید. شما همچنین می توانید از این۶ روش برای پیدا کردن مشخصات کامپیوتر در سیستم عامل های ویندوز ، لینوکس و مک خود استفاده کنید.
نحوه تشخیص رم ddr1, ddr2 و ddr3 به طور فیزیکی کار سختی نیست تنها کافی است مراحل زیر را دنبال کنید.
روش شناسایی رم براساس شکاف
همانطور که می دانید در بالای RAM های DDR1, DDR2 و DDR3 یک شکاف وجود دارد اما همانطور که در عکس زیر مشاهده می کنید فاصله این شکاف یا Notch ها با هم اختلاف دارند. ظاهرا شکاف DDR1 و DDR2 مشابه به هم به نظر می رسند اما شما در DDR1 این شکاف را بالای IC می بینید اما در DDR2 این شکاف از IC کمی دور است. شکل ظاهری DDR3 کاملا متفاوت است.
تشخیص رم DDR2 و DDR3
همانطور که در عکس بالا مشاهده می کنید DDR3 تراشه های کوچکتر و مربعی شکل دارد. در DDR2 تراشه ها نسبت به DDR3 بزرگتر و نسبت به DDR1 کوچکتر هستند. از تفاوت دیگر DDR1 و DDR2 می توان به این مورد اشاره کرد که در DDR2 تراشه ها در مرکز RAM واقع شده اند اما در DDR1 این طور نیست و تراشه ها تقریبا نزدیک به لبه پایینی RAM است.
تشخیص DDR رم براساس تعداد پین
در DDR1 ما ۱۸۴ پین، در DDR2 ما ۲۴۰ پین و در DDR3 ما ۲۴۰ پین داریم.
تشخیص رم براساس ولتاژ
ولتاژ رم را نمی توانید از ظاهر رم تشخیص دهید اما ولتاژ روی اسلات رم مادربرد نوشته شده است. در DDR1 ما ولتاژ -۲٫۵ ، در DDR2 ما ولتاژ -۱٫۸ و در DDR3 ما ولتاژ -۱٫۵ ولت را داریم.
در آخر اگر قصد دارید از رم تان به صورت کامل ستفاده کنید پیشنهاد می کنیم پست نحوه استفاده کامل از رم کامپیوتر و رفع محدودیت رم در ویندوز ۳۲ و ۶۴ بیتی را مطالعه بفرمایید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
نحوه تشخیص نوع رم براساس تفاوت های Ram کار سختی نیست. شما با مطالعه این آموزش می توانید به کسانی که از شما سوال می کنند که رم کامپیوترتان چقدر است؟ با خیال راحت جواب دهید. امیدواریم پست امروز برای تان کاربردی بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را می توانید در بخش نظرات این پست با ما در میان بگذارید.